Spar på el-regningen

I disse tider, hvor elpriserne er stigende, kunne alle vel tænke sig at spare på el-regningen?

Vi kommer her med vores råd og tips til, hvordan du kan spare på el-regningen, når det gælder lys og lamper.
Uanset om det gælder belysning til private hjem eller til butikker, restauranter, kontorer eller lignende, er der en del penge at spare,  hvis du har det rette lys. Og du du har endda hurtigt tjent pengene hjem igen på den investering du har lavet, hvis det kræver ny belysning.

Ud med de gamle pærer

Har du gamle glødepærer eller halogenpærer? Så kan det godt svare sig at skifte dem ud med LED pærer, som bruger 4-5 gange mindre strøm. 

Udover at spare strøm ved at bruge LED pærer frem for glødepærer og halogenpærer, sparer du også penge på indkøb af pæren. En halogenpæres levetid er ca. 2 år, hvorimod en LED pære har en levetid på 10-15 år.

 

A1 brass

Sådan sparer du 128.000 DKK

Hvordan sparer du penge på el-regningen?

Vi kommer her med et helt konkret eksempel på hvordan du kan spare penge på elregningen. Eksemplet er her fra en butik, som fik udskiftet sine spots til nogle med lavere watt.

Udskift til spots med lavere Watt

Eksemplet her til højre er taget med udgangspunkt i en butik, med 200 spots, som hver er med 70W. 
I en typisk butik brænder disse spots 3200 timer på ét år.
Pris pr. kwh er beregnet til at være 5 kr.

De 200 spots udskiftes til en variant med 30W. Brændetid og kw pris forbliver den samme.

Ved denne udskiftning sparer du på 1 år 128.000 kr.

Hvad med selve investeringen?
Et nyt lysanlæg med 200 nye spots koster ikke i nærheden af dette beløb, så du vil hurtigt og inden året er gået kunne tjene pengene ind igen ved at udskifte dine spots og derfra opnå direkte besparelse.
Din tilbagebetalingstid vil være lav på nye spots/nyt lysanlæg fra os. Kontakt vores belysningsrådgivere for at høre mere om dine muligheder.

Med de høje elpriser vi har i øjeblikket, er den investering man laver i et nyt lysanlæg lavere i forhold til at bevare sit nuværende, såfremt det er et lysanlæg med spots med høj watt eller hvis man har spots med halogenpærer eller lignende.

Med LED spots fra os, får du derudover 5 års garanti på dine spots og der vil ingen driftsomkostninger være.

Flere gode grunde til at udskifte dine spots

Er der andre gode tips til, hvordan man kan spare på elregningen? Og er der andre gode grunde til at udskifte sine spots? Svaret er ja – vi kommer med 3 gode grunde her:

Lang holdbarhed og genbrug

Vores spots holder min. 50.000 timer, men om 5 år, er der muligvis nogle af dine spots, som er for gamle. Skulle det være tilfældet, kan vi genbruge det meste af dine spots, men ved kun at udskifte chip, driver og adapter, sparer du endnu flere penge og samtidig tænker vi også på miljøet, ved at genbruge så meget som muligt – win win.
Forhør dig om dine muligheder hos en af vores lyseksperter.

Spar på antallet af spots

Får du den rigtige lysvejledning, som du kan hos os, kan du muligvis endda spare på antallet af spots i din butik. Spottene skal blot indstilles rigtigt og lyse på de steder, der vil drage folk i butikken. Dine kunder bliver draget af spots, der oplyser mørke punkter i butikken. Kontakt vores belysningsrådgivere, som kan vejlede dig omkring indstillingen af spots og hvordan du kan justere både antallet men også lyssætningen. 

Bedre temperatur i butikken

Gamle lamper, så som halogen spots udskiller mere varme og det gør det sværere at temperere butikkerne, særligt om sommeren. Det gør det ekstra svært at holde en temperatur i butikken, som gør det behageligt for kunderne. Resultatet er, at du skal skrue ekstra op for din aircondition og dermed bruger du endnu mere strøm.
Dette er endnu en grund til, at det kan betale sig, at udskifte de gamle spots til nyere spots med en lavere watt.

Forskel på integreret LED og udskiftelig lyskilde

Hvad er integreret LED?

Integreret LED betyder at selve lyskilde er indbygget i lampen. Du har altså ikke en lyskilde og en sokkel. Men i stedet sidder der en chip, som giver lyset, og det er dermed denne, der er lyskilden.
Du tænker måske, at det forringer levetiden på en lampe, men det gør det heldigvis ikke. Vores lamper med integreret LED kan brænde minimum 30.000 til 50.0000 timer, hvilket svarer til 3-5 år uafbrudt brændetid. Men da vi slet ikke lader vores lys brænde uafbrudt, har lamperne en meget lang levetid. Og får du brug for at give dine lamper en længere levetid, kan man udskifte chip, driver og adapter.

Hvad er en udskiftelig lyskilde?

En udskiftelig lyskilde er det samme, som vi ofte kalder en pære. Det vil sige en lyskilde, som vi selv kan skifte efter behov, for eksempel når pæren brænder ud eller går i stykker af anden årsag.
Med en udskiftelig lyskilde kan du ofte selv bestemme farvetemperaturen, det vil sige, om det skal være en 2700 kelvin eller 3000 kelvin. Læs mere om Kelvin her.

Der findes flere forskellige former for udskiftelige lyskilder. Det kan for eksempel være en GU10 pære, E14 eller E27 pære.

Hvordan får jeg udskiftet min belysning?

Kontakt vores belysningsrådgivere og vi hjælper dig på vej, uanset om det gælder belysning til din butik, restaurant, klinik eller andet.