Sådan vælger du belysning til din frisørsalon

Vidste du, at belysning spiller en afgørende rolle i alle frisørsaloner?

Det er for det første vigtigt for frisøren, at have god arbejdsbelysning, for at kunne se kundens hår og hudfarve korrekt, så der kan ydes den bedste service, vejledning og behandling.

Derudover kan det rigtige lys også hjælpe med at skabe en hyggelig og afslappende atmosfære for kunderne, der giver en positiv oplevelse af salonen.

Vil du gerne sikre, at belysningen er helt optimal i din salon? Så læs med her. Vi har samlet en masse gode råd i dette blogindlæg, som vil guide dig godt på vej.

Belysning til frisørsalon. Lys hos PARK
Lidt om forfatteren:
Picture of Mette Bergholdt
Mette Bergholdt
Mette er Key Account Manager for Projects hos Antidark. Hun er skarp i belysningsprojekter og har en solid forståelse for at skabe optimale lysløsninger til alle slags rum - hos erhverv såvel som private.
Del indlæg:
Relaterede indlæg:

Sådan opnår du god belysning i frisørsalonen

Når du skal finde belysning til frisørsalonen, er der flere faktorer der skal overvejes. Det gælder blandt andet farvegengivelsen og farvetemperaturer fra de forskellige armaturer, hvilke lamper der skal anvendes til grund belysning, hvordan det direkte og diffuse lys kan anvendes i indretningen – og nu hvor man alligevel er i gang med at ændre på belysningen, hvad kan så gøres for at mindske elregningen?

Læs med her, hvor vi guider dig til, hvordan du kan opnå den helt rette belysning i din butik.

1. Sørg for en præcis farvegengivelse

Et godt arbejdslys er essentielt, så frisørerne kan se detaljerne i klienternes hår og hud og give den bedste service og rådgivning. Det er derfor vigtigt at have et godt lys til at se farverne korrekt, så frisøren kan vejlede kunden om blandt andet hårfarver.

Enhver frisør vil undgå en situation, hvor kundens nye hårfarve ændrer udtryk, så snart vedkommende kommer ud i dagslys. Desværre er det en situation der nemt kan opstå, hvis der er en dårlig farvegengivelse fra salonens lys, som vil give et misvisende syn på hårfarven mens behandlingen er i gang.

For at være sikret den rette farvegengivelse, skal der tages højde for CRI-værdien i belysningen. CRI fortæller noget om, hvor præcis farvegengivelse der er – dvs., hvor godt en lyskilde gengiver farver i forhold til dagslys. CRI skal helst være over 90 for at have en god farvegengivelse.

A1 brass

2. Den rette farvetemperatur

Derudover bør man også overveje at bruge armaturer og pærer med den rette farvetemperatur til den pågældende salon. Her skal man kigge efter kelvin. Du bør overveje at anvende en varmere farvetemperatur, som både vil komplementere det meste interiør og virke flatterede på gæsternes hud.

Bliver farvetemperaturen for kold kan det henstilles med dagslys og det vil ikke være oplagt i en frisør salon, hvor lyset gerne må være afslappende og hyggeligt.

3. God almen belysning

Almen belysning eller det vi ofte kalder grundbelysningen kan blandt andet bestå af spots, som sættes på skinner, hvor man hænger spots i loftet over frisørstolene.

Det giver samtidig en god arbejdsbelysning.

Det er naturligvis vigtigt her, at placere spots, så de ikke blænder i ansigtet på kunderne. Derudover er det væsentligt at skygger undgås, da det kan være til gene for kunden, og samtidigt skaber et dårligt arbejdslys for frisøren.

Lyset skal placeres korrekt både for frisør og kunden, og det kan være en god ide at supplere med lamper, der placeres på hver side af spejlet.

4. Skab atmosfære med direkte og diffus belysning til frisørsalon

Det er også vigtigt at have godt lys til at skabe en hyggelig og afslappende atmosfære for kunderne. Det skal være rart at komme i salonen, og derfor er det bløde lys at foretrække. Det kan være i form af diskrete spots eller lamper, som kan justeres i styrke og farve. Det kan også være i form af indirekte belysning, som kan skabe en behagelig og rolig atmosfære i salonen. Ved at bruge det bløde lys undgår du samtidigt, at der skabes meget markante skygger.

Stemningen i salonen er vigtig for, at kunden føler sig godt tilpas. De skal nærmest føle sig hjemme, når de sidder i stolen og bliver forkælet. De skal have følelsen af forkælelse, afslapning og at de er i centrum. Det gælder lige fra de træder ind af døren.

Der skal altså være god LED belysning allerede i indgange, og den moderne LED belysning kan være med til at fremhæve den flotte indretning, hvor der kan anvendes et mere direkte lys på vægkunst mm.

4. Vælg LED belysning fremfor traditionelle lyskilder

Når du skal indrette din salon med lys, uanset om det er en ny salon eller om du ønsker udskiftning af belysningen i en eksisterende, er der mange fordele ved at vælge LED belysning. For det første kan du hurtigt spare tusinder på elregningen ved at anvende LED i stedet for traditionelle pærer, som eksempelvis halogenpærer. Da LED belysning er meget energieffektiv, er det også mere skånsomt overfor miljøet.

Klinik PRO belysning

Få professionel hjælp af vores lyseksperter

Vi håber at vores ovenstående guide kunne give dig nogle gode råd til, hvordan du indretter din salon med det helt rigtige lys, så der skabes en behagelig stemning for dine kunder, og du samtidigt får et godt arbejdslys med god farvegengivelse og uden generende skygger.

Når det kommer til indretning med lys, er lamper af god kvalitet og den rette rådgivning afgørende. Ønsker du hjælp til din lyssætning, er vores erfarne belysningsrådgivere klar til at hjælpe dig, så du kan få skabt den helt rette atmosfære i din salon.