Inspiration

Hvad bør du overveje når du vælger belysning?

Læs med her, hvor vi giver dig inspiration til alt fra valg af farvetemperatur (kelvin) på lyskilden til hvordan en bordlampe bør placeres.

Vælg et tema her:

Lamper til badeværelset, som sikrer god belysning

For at sikre det helt optimale lys på badeværelset, er der brug for god loftbelysning i form af indbygning og påbygningsspots, som giver det primære lys i rummet og derudover belysning ved spejlet.

Loftbelysningen, som er det primære lys i rummet kan også være dæmpbar, så belysningen i badeværelset kan gøres hyggelig, hvis der skal skabes ro og hygge til spa-forkælelse.

Belysning ved spejlet er også vigtigt, da det er praktisk og 
funktionelt til barbering, makeup osv.  og giver et bedre ”arbejdslys”, når der skal kunne fremhæves deltaljer. Derfor sidder denne/disse lamper også helt fremme ved spejlet. 

Ved større badeværelser, kan der også være plads til 
hyggebelysning i form af pendler, som derudover kan være flotte og dekorative hen over badeværelsesbordet. 

Er det lys til inde i bruseren eller andre steder, hvor der 
kan sprøjte vand, er det vigtigt at sikre, at lampen har den korrekte IP godkendelse. Her skal du kigge efter IP44, for at sikre, at det er godkendt til vådrum.

 

ANTIDARK EASY double in bathroom

Guide til valg af spisebordslamper

Spisebordslamper kan være meget dominerende i helhedsbilledet og derfor er de ofte et af de sværeste valg. Og udvalget hos de fleste lampebutikker og webshops er kæmpe stort. Hvad skal man vælge og hvad skal man være opmærksom på, når man vælger sin spisebordslampe – vi giver vores bud her.

Generelt set gælder det for ANTIDARKS kollektion, at den er meget minimalistisk. Vores lamper vil derfor ikke det altoverskyggende element i dit køkkenalrum eller stue. Men dit andet interiør får lov til at tale til rummet og vores lamper vil blot være det stilsikre valg og sikre den gode belysning.

Som oftest anvendes pendler henover spisebordet, da det er vigtigt at give hyggelig belysning, frem for at sidde under skarpt lys, når man skal hygge sig over maden.

Vores kollektion af pendler er alle meget minimalistiske og stilrene. Vi har både pendler i glas, messing, sort og hvid metal. Du kan se hele udvalget her: ANTIDARK PENDLER

Vælger du vores VIP2 henover dit spisebord, vil du få et roligt og behageligt lys, som ikke skinner i øjnene på nogen, heller ikke børnene, som sidder lavere end de voksne. Årsagen er den lense der sidder på lampen.

Hverken ANTIDARK VIP2 eller ANTIDARK Tube pendel fylder meget henover spisebordet, og du kan derfor med fordel sætte flere lamper op over spisebordet – enten i en klynge eller på række, afhængigt af hvor langt dit spisebord er.

Sørg altid for at hænge dine pendler op, så de ikke generer udsigten og man ikke kan se og tale med personen, som sidder overfor dig. Her er både VIP2 og Tube pendlen igen et godt bud, da de ikke fylder meget og derfor ikke nødvendigvis skal hænge højt oppe over bordet. Generelt set anbefaler vi, at spisebordslamperne hænger ca. 60-70 cm fra bordets overfalde og til bunden af lampen.

Har du muligheden for det, kan du med fordel vælge en lampe, der er dæmpbar, så kan du skrue op og ned for lysstyrken afhængigt af, hvad du skal lave ved spisebordet. Har du brug for et godt arbejdslys der, kan du skrue helt op for lyset. Og skal der være hyggelig og intim stemning ved bordet om aftenen, kan der skrues ned. Du har derfor mulighed for at sætte den rette stemning til det rette tidspunkt.

 

ANTIDARK Ballerina pendant_livingroom
ANTIDARK Tube flex pendant brass_over table

Alle de tekniske termer

Lumen, Kelvin, CRI… de er så mange tekniske begreber. Hvad betyder de og hvad har de af betydning for dit valg af belysning? 
Hvis du har lidt svært ved at finde rundt i begreberne, kan du blot læse med her – vi guider dig, og forklarer hvordan det hele hænger sammen.

Lumen

Lumen fortæller noget om lysstyrken i det lys du vælger. Læs mere her, hvor vi giver en grundig gennemgang af lumen:

Kelvin

Kelvin angiver farvetemperaturen på lyset. Læs mere her, hvor vi guider dig igennem de forskellige kelvingrader og giver vores anbefalinger:

CRI

CRI står for Color Rendering Index og betyder farvegengivelsesindex. CRI er altså det der fortæller noget om hvor korrekt farvegengivelsen vil være på det, der bliver belyst. Læs mere her, hvor vi forklarer om CRI og hvor vigtigt det er – særligt for butikker, der skal fremvise produkter i korrekte farver: