Inspiration

Hvad bør du overveje når du vælger belysning?

Læs med her, hvor vi giver dig inspiration og gode råd til alt fra valg af farvetemperatur (kelvin) på lyskilden, til hvordan du vælger den rette spisebordslampe.

Vælg et tema og læs mere her:

Alle de tekniske termer

Lumen, Kelvin, CRI… de er så mange tekniske begreber. Hvad betyder de og hvad har de af betydning for dit valg af belysning? 
Hvis du har lidt svært ved at finde rundt i begreberne, kan du blot læse med her – vi guider dig, og forklarer hvordan det hele hænger sammen.

Lumen og Lux

Lumen og Lux fortæller noget om lysstyrken i det lys du vælger. Læs mere her, hvor vi giver en grundig gennemgang af lumen og lux – herunder Lumen per Watt, som fortæller om lysudbyttet for en lyskilde:

Kelvin

Kelvin angiver farvetemperaturen på lyset. Læs mere her, hvor vi guider dig igennem de forskellige kelvingrader og giver vores anbefalinger:

CRI

CRI står for Color Rendering Index og betyder farvegengivelsesindex. CRI er altså det der fortæller noget om hvor korrekt farvegengivelsen vil være på det, der bliver belyst. Læs mere her, hvor vi forklarer om CRI og hvor vigtigt det er – særligt for butikker, der skal fremvise produkter i korrekte farver:

Lyskilder

Taler vi lyskilder i dag, er det LED. Tidligere talte vi meget halogen, men det er mere eller mindre udfaset i dag. 
LED står for (Light Emitting Diode) og er en type lyskilde, der er kendt ofr at være energieffektiv og have en lang levetid. Her taler vi både integreret LED, hvor lyskilde er integreret i selve lampen og udskiftelig LED som er en lyskilde man selv kan skifte.

Få dine kunder til at blive længere

ANTIDARK E-bog

Få fingrene i vores e-bog 

og bliv klogere på, hvordan du kan øge omsætningen med det rette lys